LID IN DE KIJKER VOORJAAR 2020

Frank en Caroline Van Bockstaele –Restaurant Ten Bos

Wij zijn te gast bij Caroline en Frank Van Ten Bos in de Blinckaertlaan te Knokke.

Deze plaats is bij de ingewijden beter bekend als de “Nol van Oscar” en is het hoogste punt van onze badstad.

De zaak heette vroeger inderdaad “Chez Oscar” en dit sinds 1912! En waarom de Blinckaertlaan? Door de weerkaatsing van de zon op de witte duin.

1 januari 1969 : De ouders van Frank nemen de zaak over en Ten Bos floreert vanaf de eerste dag.

En niet alleen maar omwille van de lekkere pannenkoeken en wafels maar ook voor de prachtige kwaliteit van vis en vlees.

Op 31 december 1991 nemen Frank en Caroline de zaak over. In 2019 krijgt het 50 jarig jubileum menu een grote plaats in de herinnering van de uitbaters.

Frank heeft de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge succesvol afgerond en de trouwe klanten profiteren van zijn kookkunst bij elk bezoek.

Wat zijn de specialiteiten? Tomaat met in het huis handgepelde garnalen, paling in het groen en de Châteaubriand.

De wijnkaart is niet uitgebreid maar wel zeer prijsvriendelijk. De menu van €33 biedt de keuze tussen soep, vis of vlees en nagerecht met een voortreffelijke prijs/kwaliteit verhouding. Mijn gasten kozen voor een wortelsoep, overheerlijke kabeljauw en een nagerecht naar keuze.

Ik opteerde voor een verrassende bereiding van koude paling met avocado en appel gevolgde door een tarbot.

Wat vindt Frank van Horeca Vlaanderen? Hij apprecieert vooral hoe Uw beroepsvereniging begeleidende maatregelen heeft kunnen afdwingen ten gevolge van de witte kassa.

Wat eet Frank graag? Vooral vis me vooral kabeljauw en tarbot als favoriet.

En wat drinkt Frank graag? Gin, Baccardi 8Y en Havana met Cola maar ook witte en rode wijn.

En Frank blijft supporter van Club Brugge al is het nu eerder passief.

Restaurant Ten Bos
Blinckaertlaan 10
8300 Knokke-Heist
Tel : 050 603942