Geachte lid,
Beste ondernemer,

Goed nieuws! De coronabarometer verandert van kleur! We gaan van rood naar oranje vanaf volgende week vrijdag 18 februari 2022. Dat heeft het Overlegcomité daarnet bekendgemaakt. Dat brengt enkele belangrijke versoepelingen teweeg.

Het is uiteraard nog wachten op het Koninklijk Besluit dat volgende week gepubliceerd wordt om alle details te kennen. Maar deze zaken zijn alvast aangekondigd.

De coronabarometer gaat vanaf vrijdag 18 februari 2022 naar code oranje, met deze versoepelingen:

  • Discotheken en dancings kunnen opnieuw de deuren openen, met tot 70% van de maximale capaciteit,
  • Mondmasker verplicht voor personeel, maar niet meer voor gasten,
  • Geen sluitingsuur meer,
  • Rechtstaand consumeren is toegestaan,
  • Geen beperking meer op vlak van aantal personen per tafel,
  • Bij het bereiken van de limietwaarde van 500ppm CO2 of een debiet van 18m3 ventilatie per persoon of 18m3 luchtzuivering per uur per persoon moet de capaciteit worden beperkt of moeten andere maatregelen genomen worden.

Zoals steeds zullen we eens deze beslissingen in het Belgisch Staatsblad verschenen zijn je op de hoogte brengen van alle bepalingen en details.

Horeca Vlaanderen is tevreden met deze versoepelingen, en geeft het Overlegcomité mee dat er ook al snel een datum geprikt moet worden om de coronabarometer op geel te zetten. Zodat ook het mondmasker voor personeel kan verdwijnen en het tijdelijke Covid Safe Ticket eindelijk geschrapt wordt.

Vriendelijke groet,
Horeca Vlaanderen