MAAND JUNI : Castel Normand in de Swolfsstraat

Ons lid in de kijker van juni is de Castel Normand in de Swolfsstraat.

De Castel Normand is sinds jaar en dag een vaste waarde in het Horeca landschap van Knokke-Heist.

Luc Vantomme is er patron aan het fornuis. Vader Eric richtte de zaak op en liet het aan zoon Luc over in 1987.

De 60-jarige Luc vertelt ons over zijn carrière.

Luc Vantomme (LVT) : ik heb hotelschool gelopen in de glorietijd van Te Groene Poorte. Nadien heb ik driemaal mijn vader geassisteerd in de Prosper Montagné.

Ik heb dan 10 jaar samen met mijn vader gewerkt alvorens die in 1987 over te nemen.

Mijn grootmoeder hield café “Lustig Gent” open in de Zandstraat. Enkel de 60-plussers onder ons zullen zich dat nog herinneren.

Horeca Knokke-Heist (HKH) : Welke keuken bied je aan?

LVT : De Frans-Belgische keuken of Belgisch-Franse keuken of zeg maar Belgische keuken want heden eet je veel beter in België dan in Frankrijk.

Ik hanteer sinds jaar en dag de klassieke keuken : Stoofvlees, Paling in het groen, Mosselen in het seizoen (geen hangcultuur), in het huis gemaakte garnaal- en kaaskroketten (familierecept) en Tong Castel Normand.

HKH : welke belangrijke gasten heb je al over de vloer gehad?

LVT : Uiteraard mijn bovenburen Louis en Charles Michel, Ben Crabbé, Marc Wilmots, Herman Van Veen, Herman Van Rompaey, Vader Abraham en vroeger ook Gilbert Bécaud!

HKH : Wat is jouw lievelingsgerecht?

LVT : Asperges met een combinatie van A la Flamande en Mousseline

HKH : En wat drink je het liefst?

LVT : Een lichtkleurige rosé of een Carlsberg van het vat in de Palace.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 1 =