MAAND JULI : Coup de Nice, Zeedijk Heist (hoek Parkstraat)

Beste Collega’s : Lid van de maand juli is Coup de Nice gerund door Werner Vantorre.

Eerst heb ik genoten van een lekkere maaltijd in het gezellig nieuw interieur van het restaurant aan een tafeltje met zeezicht.
Hier kan je genieten van de traditionele Belgische keuken met een keuze van zowel vis als vlees.
Ik heb gekozen voor de lekkere huisgemaakte garnaalkroketten als voorgerecht en nadien voor een mooie gebakken tong.
Als dessert een Dame Blanche om na deze aan ons gesprek te beginnen.

Horeca Knokke-Heist (HKH) : Beste Werner, je bent een echte geboren Heistenaar.

Werner Vantorre (WVT) : Inderdaad. Ik kom van een vissersfamilie Vantorre, bijgenaamd “De Fiste” daar er verschillende Vantorre families in Heist waren.

HKH : Maar je bent wel enkele keren uitgevaren. Vertel.

WVT : Mijn opleiding heb ik in Oostende gevolgd in Hotelschool Ensorinstituut te Oostende.
Na mijn opleiding ben ik 3 jaar bij Decloedt gaan werken als scheepvaartkok.
We waren toen iedere keer voor enkele weken weg naar het buitenland en enkele weken thuis. Zo had ik tijd om als jonge knaap veel op reis te gaan.
Zo heb ik Thailand leren kennen en heb ik besloten om hier alles te verlaten en daar een resort te beginnen op het mooie eiland Koh Samui.
Dit heb ik 5 jaar gedaan en ben dan teruggekeerd naar Knokke-Heist.
Daar heb ik de St.Trop begonnen op het Rubensplein.
Na 10 jaar zocht ik opnieuw een uitdaging en heb ik eerst het Thais restaurant L’Orchidee in de Lippenslaan opgericht voor mijn Thaise vrouw en meteen nadien de Grillhouse aan de overkant.
Een decennium nadien had ik opnieuw zin in een verandering en ben ik samen met twee vennoten, Stéphane Batsleer en Vincent Opstal de Narai Thai te Brugge begonnen.
Vorig jaar, en ik denk toch dat dit mijn laatste uitdaging zal zijn, heb ik de Coup de Nice opgestart.

HKH : Wat zijn je lieveling gerechten ?

WVT : Ik hou van traditionele gerechten zoals gebakken tong en Kabeljauw mousseline. Ook  zeevruchten zoals gamba’s en king Krab zijn mijn favorieten.
Maar ook een lekkere Rib-eye of een stoofpotje kan mij echt smaken.

HKH : Wat is je lievelings drank ?

WVT : Als aperitief heb ik graag een coup champagne met een scheutje Passoa of Cassis.
Bij mijn eten drink ik graag een glaasje wit zoals een Sauvignon Blanc.
Als afsluiter een simpele Gin Tonic of een lekkere Irish met verse room.

HKH : Als laatste vraag. Wat zijn je hobby’s ?

WVT : Ik kom het beste tot mezelf als ik een nachtje kan vissen op een golfbreker of aan een kaai.

HKH : Bedankt voor dit gesprek en nog veel succes met je nieuwe zaak.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + twee =