Maand februari : Patrick De Breuker, Restaurant-Brasserie Schildia Zeedijk 250-8301 Knokke-Heist

Genietend van het rijkelijk melkschuim van onze cappuccino interviewen wij 46 jaar jonge Patrick De Breuker van de Schildia van de Heistse Zeedijk.

HKH (Horeca Knokke-Heist) : Beste Patrick je komt net terug van een marathon in Disnleyland Orlando, welke tijd heb je gelopen.
PDB (Patrick De Breuker) : 4 uur en mijn echtgenote heeft voor het eerst een halve marathon gelopen.

HKH : Een dikke proficiat!
HKH : Vertel ons over jouw loopbaan.
PDB : Ik heb hotelschool Piva gedaan in Antwerpen en tijdens mijn studies tal van studentenjobs. Mijn ouders hebben in 1980 de Schildia opgericht en ik heb het in 2000 officieel overgenomen.

HKH : Wat zijn de specialiteiten van de Schildia?
PDB : De klassiekers, Côte à l’os, Vol au vent en Zeetong; voor dat laatste behaalden wij een 10/10 in het Nieuwblad!

HKH : Welke wijnen worden hier aanbevolen?
PDB : Wij hebben een breed assortiment maar wij promoten vooral onze Kaapse wijnen.

KHH : Wat eet Patrick De Breuker het liefst?
PDB : Verschillende soorten op een bord zoals een voorgerecht en visgerecht bestaande uit verschillende soorten. Daarbij prijst Vincent Opstal onze co-interviewer zijn Thaïs restaurant dat perfect aan Patricks wensen voldoet.

HKH : En welke wijn?
PDB : Geef mij maar een Chardonnay.

HKH : Wat kan Horeca Vlaanderen of Knokke-Heist beter doen?
PDB : Het personeel blijft een pijnpunt, ik heb bijvoorbeeld verleden zomer mijn terras een dag niet kunnen openen wegens personeelsgebrek, maar ik denk niet dat Horeca daar schuld aan heeft. Ik heb ook besloten om op het terras enkel drank te schenken om zo optimale service te geven en te vermijden dat de klanten niet te lang moeten wachten;

HKH : Hoe was de Kerstvakantie?
PDB : Zeer goed, de laatste jaren vooral beter en beter.

HKH: Bedankt voor het aangenaam gesprek.