HORECA NIEUWS – november 2018

Beste Collega’s,

Na een heel druk seizoen is het voor velen tijd om van een over verdiende vakantie te genieten.

Uw beroepsvereniging blijft echter niet bij de pakken zitten.

Onze mensen in Brussel zijn volop bezig om de politieke wereld aan de tand te voelen in de aanloop van de federale verkiezingen van mei 2019.

Wij moeten niet hopen op een BTW verlaging maar een daling van de sociale lasten voor onze vaste werknemers staat bij Horeca Vlaanderen bovenop de lijst.

Op ons memorandum aan de gemeenteraadsleden gericht hebben wij spijtig genoeg geen enkel antwoord gekregen…….

2018 was het jaar van de GDPR of de wet op de bescherming van de privacy. Het is vooral de bedoeling om klachten en daarmee overeenkomende boetes te voorkomen, maar is het allemaal geen storm in een glas water zeker wat de horeca betreft.?Wees toch voorzichtig met Uw publicaties naar de buitenwereld toe en zorgt dat die communicatie zoveel mogelijk “geliked” wordt zoals bij facebook.

Firma’s kunnen jullie daarbij helpen zoals Coriotech. Stardekk is eveneens bezig met een totaalprogramma die GDPR, tevredenheid enquêtes, inspiratiemails en nog meer behelst. Meer nieuws daarover in januari.

Zoals U waarschijnlijk al weet is de macht van Booking.com wettelijk ingeperkt geweest. Ter info is het annulering percentage 25%. Een bijkomend probleem zijn de ongeldige kredietkaarten. Booking.com overweegt een virtuele kredietkaart (vb Bancontact) in het leven te roepen om de betalingen te garanderen. Tevens zal bij een ongeldige kredietkaart de mogelijkheid bestaan om binnen de 24 uur de reservatie te cancelen als de klant geen nieuwe kredietkaart nummer geeft. Nog een probleem is het boeken van meerdere hotels op dezelfde dag; er zal een meldpunt in het leven geroepen worden om het wangedrag van de klanten ter zake aan te klagen.

Booking.com zal ook neven producten aanbieden : taxi, fietsen enz. : opgelet dat U daar geen commissie op moet betalen.

De NMBS geeft een nieuwe Happy Trip uit. De reizigers die een deelnemend hotel geboekt hebben betalen €9.6 per persoon vanuit eender welk Belgisch station. Start : voorjaar 2019.

De horeca gids “Zwinsteden” is overgenomen door Mathilde Studio’s vertegenwoordigd door Valérie Cloet. De deal blijft ongewijzigd : 10% korting BTW exclusief terugbetaald door Horeca Knokke-Heist.

De tombola kaarten voor de Kerstactie zijn in druk. Die zullen beschikbaar zijn op de Algemene Vergadering.

BELANGRIJK : VZW Horeca Knokke-Heist en VZW Hotels Knokke-Heist zullen hun algemene vergadering op dezelfde datum en locatie organiseren op DINSDAG 18 DECEMBER 2018. De uitnodigingen volgen.

Wij hebben ook het genoegen te melden dat Cédric Poncelet van restaurant Cédric toegetreden is tot het bestuur van Horeca Knokke-Heist.

Namens het bestuur,

Christophe Deklerck

Voorzitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 1 =