LID IN DE KIJKER

MAAND MAART : Brasserie Couteau, Rubensplein

Beste Collega’s : Lid van de maand van de maand maart is Brasserie Couteau gerund door vader en zoon Van Severen.

Na een lekkere maaltijd (eerst tapa’s waaronder verrukkelijke Vongole) en Argentijns Rundsvlees (specialiteit) met een lekkere Sabayon als afsluiter beginnen wij ons gesprek.

Horeca Knokke-Heist (HKH) : Beste Guy, hoe ben je als Gentenaar in Knokke terechtgekomen?

Guy Van Severen (GVS) : ik ben ingenieur van opleiding en heb 35 jaar van mijn loopbaan dus niet in de horeca gewerkt maar was wel een vaste bezoeker van de badstad.

HKH : En nadien?

GVS : Mijn zoon Vincent is kok en heeft in verschillende bekende huizen gewerkt (Oud Gemeentehuis, in Londen, La Terrasse in Latem en Foud’eau in Gent. Als ik merkte dat er op het Rubensplein panden over te nemen waren heb ik mijn zoon kunnen overtuigen om hier iets in Knokke-Heist op te starten. Bovendien vind ik dat er hier op het Rubensplein veel potentieel is in de toekomst.

HKH : hoe lang baat je Couteau al uit?

GVS : Sinds mei 2015

HKH : Wat zijn de specialiteiten

GVS : Onze Argentijns rundsvlees is een vaste waarde geworden in de badstad.

HKH : Is dat wat jij ook het meeste lust?

GVS : inderdaad

HKH : Wat drink je het liefst?

GVS : Met ons vlees het liefst een Italiaanse rode wijn.

HKH : Wat zijn je hobby’s?

GVS : Als Gentenaar ben ik nochtans een rasechte Club Brugge supporter. Als van jongs af ging ik met mijn vader voor Blauw-Zwart supporteren en beleefde zelfs live de finale in Wembey tegen Liverpool. Ook vind ik dat Knokke Football Club zeer goed bezig is en ben ik ook een van de vele sponsors.

HKH : Bedankt voor het gesprek